Home » Belgie » Luxemburg » Cottage in Durbuy

Romantisch huisje in Durbuy, Luxemburg, Belgie

Via onderstaand formulier kunt u een recensie plaatsen. Vragen worden hier niet beantwoord.

Reacties

henk clememens
3 jaar geleden

Hallo Sophie bedankt voor de fijne vakantie. Het huisje was knus en gezellig met een grote tuin voor de honden. De bakker en gezellige terrasjes zijn heel dichtbij. Ook het treintje naar het hoogste punt met uitkijktoren waarbij je een geweldig uitzicht over Durbuy hebt is een aanrader ook omdat de honden meekonden. Groetjes Marlies en Henk

Sophie Tolboom
4 jaar geleden

Geplaatst op 30-03-2016 (oude site)
De cottage is inderdaad een klein romantisch huisje gebouwd rond 1840 en daar zijn voor- en nadelen aan.
De tuin is omheind door oude muren en rotsen en aan die ene kant waar mevr. Jamar het over heeft, staan op de muur grote grillige stenen waar honden echt niet vanaf/overheen springen, 2 meter naar beneden. Als je de voordeur uitstapt dan begint er meteen een wandeling omhoog richting de bossen en weilanden. Wel oppassen voor grote gevaarlijke everzwijnen -)
Het parkeren is GRATIS voor huurders op het privé-terreintje, maar als je liever ruimer wilt staan dan betaal je euro 5,00 per dag op het grote parkeerterrein. Sophie

D Jamar
4 jaar geleden

Geplaatst op 02-03-2016 (oude site)
Maaike heeft deels gelijk, Sophie ook.
Wij logeerden met kerst en oud-en-nieuw in de cottage. Een erg leuk, maar ook erg, erg klein huisje. En heel vol met frutsels, wat niet zo handig was omdat er al zo weinig plaats was voor je spullen.
De (on)bereikbaarheid met de auto was ons bekend, de parkeerplaats beneden was heel fijn, vooral vanwege de grote drukte ivm kerstmarkt. Echter, er moeten drie auto's op geparkeerd worden, en dat lukt alleen als daar minimaal een tamelijk klein autootje bij zit. En dan nog maar net!
De trap naar beneden is inderdaad te steil voor honden, maar is inmiddels afgezet door een traphekje. Toch is dat jammer, want als je nu terugkomt van een wandeling (=modderpoten) moesten we gelijk in je krappe keuken/woonkamer twee honden zien schoon te maken. |En zien te voorkomen dat ze zich branden aan de kachel waar je zowat tegenaan loopt als je binnenkomt. De benedendeur nemen, honden schoonmaken, weer naar buiten en dan met schone honden door de bovenste deur weer naar binnen kan wel, maar is zoveel gedoe met sleutels, schoenen uit/aan/uit dat we daar na twee keer mee gestopt zijn.
De tuin is niet geschikt, daar heeft Maaike helemaal gelijk. Ook onze honden konden niet naar buiten vanwege de ontbrekende omheining aan een kant. We zijn maar veel met ze gaan wandelen.
Kortom: schattig huisje, erg klein, uitstekende locatie (echt!), tuin niet goed omheind, dus helaas niet voor herhaling vatbaar.

Sophie Tolboom
4 jaar geleden

Geplaatst op 04-11-2014 (oude site)
Reaktie op het bericht van Maaike,

Ik ben eigenaresse van de cottage in Durbuy.
Met 4 hondjes, waarvan eentje al wat ouder, is de cottage misschien niet het meest ideale huisje. Echter, de meeste gasten hebben 1 of 2 honden en dan is het goed te doen.
De cottage is gebouwd rond 1840 en dat heeft zijn charme. Het is echter geen luxe bungalow met heel veel ruimte maar knus en romantisch.We krijgen heel veel mensen met honden het gehele jaar door en daarvan komen er velen nog enkele keren terug. Dat wil zeggen dat de cottage wel voor honden geschikt is. Er loopt een wandeling meteen vanuit de voordeur de natuur in en daar komt geen verkeer. De trap binnenshuis is inderdaad steil voor huisdieren maar die hoeven ook niet in de badkamer beneden te komen. De parkeerplaats ligt niet voor de deur want daar is een wandelpad waar geen auto's kunnen komen maar beneden aan de Ourthe op 200 meter. Het parkeren is gratis. Tuin is ommuurd en het muurtje waar ze over spreekt is bezet met oude stenen van zeker 40 cm. hoog en daar springt een hond echt niet overheen en dan naar beneden.De rest van de grote tuin is ommuurd met rotsen en oude muren. Het spijt me voor Maaike dat ze al na 2 dagen vertrokken is omdat het niet ging met de hondjes maar als je er 4 meebrengt (gratis) waarvan er een al echt ouder is en slechtziend/horend dat je daar dan zorg aan hebt.Ze had beter via mij een huisje kunnen huren buiten Durbuy met een vlakke tuin en geen trappen en parkeren voor de deur. Sophie

Maaike Verhoeven
4 jaar geleden

Geplaatst op 01-10-2014 (oude site)
Cottage Durbuy/Thier de Palenge 5. In de woonkamer een steile trap naar beneden naar de badkamer, niet af te zetten (hebben dat zelf provisorisch gedaan). Op de site wordt alleen gesproken van een trap naar het sousterrain. Er staat eigen parkeerplaats, maar dat bleek helemaal onderaan een steile trap (6x4 treden met daartussen vlakke stukken). Tuin zou ommuurd zijn, maar muurtje aan 1 kant kunnen de hond zo op springen en dan een paar meter naar beneden vallen. Voor de deur een terrasje, maar aan 1 kant steil 2 tot 3 meter naar beneden (ook niet te zien op de foto's). Huisje was prima en waarschijnlijk goed geschikt voor mensen met 1 hond, maar voor ons duidelijk niet.

Reactie plaatsen