recensies Maison d'abou, occitanie, FR

4+ honden welkom in overleg, omheinde tuin 8000m2, 1.50 hoog, 2-5 pers, 3 slpkmrs, wifi, zwembad, 2 p. sauna

Naam: Femke en Henk
Verblijfsdatum: juni 2020  Reisgezelschap: 2 personen en 2 honden

Gezien mijn lichamelijke beperkingen is het voor ons niet gemakkelijk om een vakantie bestemming te vinden. Via de site, vakantie met honden, heb ik een oproep gedaan voor een huis met alle mogelijke luxe en tevens geschikt voor rolstoel gebruikers. Hierop heeft Hanneke gereageerd. Maison d’Abou bleek geschikt voor ons en zodoende hebben we het huis, 6 maanden van tevoren, direct geboekt.
In verband met Corona bleef het tot het laatst spannend of onze vakantie wel door kon gaan. Gelukkig gingen de grenzen nét op tijd open en konden we afreizen naar Goujounac.
Met de passagiersstoel in ligstand, omringt door maar liefs 9 kussens ter ondersteuning van mijn gammele lijf, zijn we vertrokken. Onze twee stabij’s hebben zich voorbeeldig gedragen onderweg, wat een lieve honden hebben we toch. We kwamen om 17.00 uur aan bij Maison d’Abou en werden hartelijk welkom geheten door Hanneke en Arjan. Wat een lieve, aardige mensen.
Wat is Maison d’Abou een prachtig huis!! Vanaf de eerste minuut heb je een vakantie gevoel, je ziet en ruikt de natuur, de prachtige bloemen in de tuin. De bijen zoemen in de lavendel, je hoort allerlei vogels fluiten, af en toe een uil en verder hoor je niets. Het uitzicht vanaf de veranda is ronduit schitterend. Fantastisch om zoveel rust en ruimte en privacy te hebben.
Het huis is volledig uitgerust qua apparatuur en benodigdheden, je hebt er alle comfort en luxe. Je hoeft alleen je kleding mee te nemen. Zelfs voor onze Friese Stabij’s Imme en Mette had Hanneke een grote bench klaar staan, dus ook die hebben we niet in de auto mee hoeven nemen.
Wij hebben elke dag genoten van de zwem spa. Heerlijk eerst even fanatiek tegen de stroom inzwemmen om het idee te hebben dat je toch iets actiefs hebt gedaan. Om vervolgens de hele dag lekker te luieren, zwemmen en heel veel boeken te lezen.
Henk heeft elke dag prachtige wandelingen gemaakt met de honden. De bossen zijn direct vanuit huis bereikbaar en je kan uren wandelen als je wil. Aangezien ik niet ver kan lopen ging Henk altijd alleen weg met de honden. Ondertussen lag ik heerlijk bij de zwemspa of op de veranda boeken te lezen. De veranda heeft ons hart gestolen. Elk uur van de dag kun je er vertoeven in zon of schaduw. En het uitzicht is grandioos.
Het terrein waarop Maison d’Abou staat is maar liefst 8000m2 groot! Helemaal omheind 1.50 meter hoog, zodat de honden nooit weg kunnen. Voor ons een vereiste voor een heel relaxte vakantie waarbij de honden de hele dag kunnen doen wat ze willen en je niet op ze hoeft te letten. Daarbij heeft de toegang tot het terrein een elektrische poort met code, dus voelt het absoluut veilig. Óók als ik alleen was als Henk boodschappen ging doen of urenlang ging wandelen met de honden.
Twee dagen hebben we regenachtig weer gehad. Toen zijn we in de auto met de honden door de omgeving wezen toeren. Zelfs met regen is de omgeving zo prachtig! De huizen, kasteeltjes, ongerepte natuur, kleine D weggetjes, beekjes en de Lot, waarin de honden regelmatig hebben gezwommen. Vakantie gevoel.
We hadden heel graag de avond markten meegemaakt waarbij iedereen met elkaar eet, maar dat was ivm corona in de dagen dat wij er waren allemaal nog gesloten. Ivm het feit dat ik tot de risico groep behoor, ben ik niet buiten de poort geweest, behalve de twee dagen dat we met de auto wat gingen rijden in de omgeving. Dus geen brocante bezocht of in een restaurant gegeten. Maar wij vonden dat geen enkel probleem, en hebben dus elke dag thuis iets lekkers op de BBQ gemaakt die op de veranda staat.
Maison d’Abou is zo’n heerlijk huis, wij hebben een geweldige vakantie gehad en komen in 2021 zéker terug als dat mag!! Dankjewel Hanneke en Arjan


Naam: Ingrid van Wezel
Verblijfsdatum: 30-9-19 tot 10-10-19,  Reisgezelschap: 2 personen 1 hond
Een heerlijke vakantie gehad in Frankrijk in Maison d’Abou van Hanneke en Arjan.
 Wij hadden hoge verwachtingen van het huis, gezien de mooie foto’s en uitgebreide beschrijvingen. En ik kan zeggen....alles klopt! Wat hebben wij genoten van het mooie (zeer compleet ingerichte) huis, de rust, de zwemspa, de omheinde grond er omheen, de wandelingen vanuit het huis ... fantastisch! Onze Oudduitse Herder Wolf voelde zich onmiddellijk thuis. Toen hij de auto uit sprong lag daar een bal en daar heeft hij zich de hele vakantie mee vermaakt. In de buurt zijn diverse restaurants waar je voor zeer redelijke prijs goed kunt eten en Wolf ook welkom was. Maar wij hebben ook zelf gekookt. Het weer was er helaas niet naar om de barbecue aan te steken. Het is gewoon een ideale stek voor je hond(en) en dan heb je zelf ook een fijne tijd.
En niet te vergeten, Hanneke en Arjan doen er alles aan om je te laten genieten van je vakantie!


Naam: De Meester Ubben
Verblijfsdatum: September 2019, Reisgezelschap:  2 personen 1 hond
Zalig vakantiehuis met alles erop en eraan. Als je op zoek bent naar een TOP huis moet je dit zeker boeken! Heel rustig gelegen met verschillende wandelingen die vertrekken aan het huisje en op een kwartiertje wandelen is er een zwemvijver voor de hond. En in het dorpje zit een zeer goede bakker!