Home » Frankrijk » Bourgogne-Franche-Comté » "ut Huuske”

à la Frontière du Paradis ('ut Huuske'), Champrobert, Bourgogne, Fr

Via onderstaand formulier kunt u een recensie plaatsen. Vragen worden hier niet beantwoord.

Reacties

Nienke en Frits
2 jaar geleden

Begin oktober verbleven wij met onze border collie in ‘la frontière du paradis’. We zijn helemaal verliefd geworden op het huisje en op Champrobert! Bij aankomst wisten we direct: dit is het. En bij binnenkomst werd het alleen maar beter, zo’n sfeervol en knus huis waar het aan niets ontbreekt. We hebben een heerlijke week gehad en toen we al enigszins bedroefd over ons vertrek zaten ze ontbijten, kregen we tot onze vreugde een berichtje van Patrick & Paul dat we nog een dagje langer konden blijven, super! Eigenlijk hebben we niet veel gedaan, juist omdat het zo fijn is om in de tuin te zitten en uren te genieten van het prachtige uitzicht (en ‘s avonds van de geweldige sterrenhemel) en natuurlijk van alle (roof)vogels, reeën, hagedisjes en koeien. Als het dan eindelijk echt te fris werd, naar binnen, kachel aan en een uurtje of wat turen naar het vuur onder het genot van een glaasje wijn. De goed afgesloten tuin is erg fijn als je een hond hebt. Onze hond genoot zichtbaar van de vrijheid en verstopte telkens z’n kluifjes op verschillende plekken in de tuin om ze vervolgens weer op te zoeken. Vanuit het huis kun je direct heerlijke wandelingen maken en trouwens ook heel goed verdwalen en je kuitspieren trainen ;-). Het huisje en Champrobert komen nog dagelijks ter sprake en het liefst waren wij helemaal niet meer weggegaan, dus wij komen zeker terug. Dank ook voor de heerlijke fles wijn die klaarstond bij aankomst!

Guusje en Moulou
2 jaar geleden

A la frontière … ?

Neen hoor niet op de grens. Dit IS het paradijs!
Zodra je ut Huusje binnenkomt begint de betovering. Knus, mooi, alles is er. En een tuin met uitzicht om van te dromen. Perfect veilig voor ons, Guusje en Moulou. Wij kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Rennen en rollen.

Dag koe! Goeiemorgen! Wij gaan het bos in. Warm hé die 30gr? Weten jullie waar we kunnen zwemmen?
Hoezo? Koeien zwemmen niet?
Uitstapjes dan maar met de baasjes. Bibracte, Mont Beuvray, Lac de Pannecière ZWEMMEN! En verder niets. Gewoon wachten op BBQ dan valt er vast iets van de plank.

Goeienavond iedereen!
Nog laatste wandeling voor het slapengaan. Dag koe, dag hertjes, dag hagedisjes, dag muisje, dag uil! Snurk. Tot morgen!

Hoezo, vroeg opstaan? Gaan wij terug naar huis?
Wij willen hier blijven!!!
Baasjes, komen we volgend jaar terug?

willem en ankie pijpers met blije schapendoes filo
2 jaar geleden

Voor de derde keer in het huisje en het was weer thuiskomen.
Prima huisje op een fantastische plaats.
Het was dit keer een Morvandelle wonder: alle dagen droog! Alles mooi in bloei en lekker groen.
Weer 5 wandelingen gedaan uit het boekje “36 wandelingen”
Wandelen met ons schapendoesje Filou zijn daar een feest.
Vergeet niet met schemer het weggetje naar boven te lopen, links en daarna rechts tot op het laatste weiland.
Iedere avond feest; Reetjes en op een gegeven moment een vosje die ze probeert te vangen.
Voor het avondeten komen de koeien met hum kalfjes even langs om te kijken of alles goed gaat.
En …… Het gaat goed, fantastisch om hier te genieten van de rust en de stilte!

Edwin en Trudy
2 jaar geleden

Wat een superleuk huis was onze 1e indruk toen we aankwamen bij het laatste huis van Champrobert en dat was het ook werkelijk, van alle gemakken voorzien en een echt “thuis”.

We hebben een geweldige week gehad met kinderen en hond, leuke wandelingen in de buurt gemaakt, een stukje geschiedenis over de 2e wereldoorlog in het bos bij “les Fraichots”, ook nog wat verder terug in de tijd naar de Kelten/Galliërs en Romeinen bij Bibracte.

En vooral iedere dag genieten van het geweldige uitzicht, met recht een paradijs!

Ingrid en Glenn
3 jaar geleden

Beste Paul en Patrick,

We zijn weer thuis….de terugreis is prima verlopen en gelukkig zonder files.
En nu …..proberen ons aan te passen aan het ritme en de “hectiek”van Nederland.
Dat zal moeizaam gaan, na zo’n heerlijke ontspannende vakantie in jullie huis in Champrobert.
We hebben genoten van jullie Huuske….een charmante “boerenwoning”, waar we ons vanaf het eerste moment thuis voelden, mede door de knusse inrichting en het behoud van de authentieke details. Iets wat jullie moeten blijven koesteren…
En uiteraard van het magnifieke uitzicht waar we geen genoeg van konden krijgen.
Het leren “luisteren naar de stilte”, turen over de weilanden waar de witte buurvrouwen grazen en nieuwsgierig langs het hek van de tuin komen kijken ; het enige geluid dat je hoort is dat van krekels, roofvogels en af en toe een loeiende koe….en een paar keer de boer die even langs komt om naar zijn koeien te gaan….verder helemaal niets !
En ‘s avonds bij de laatste wandeling met de hond, bijna nekkramp krijgen van het staren naar de overweldigende immense sterrenhemel. Op zo’n manier krijg je weer respect voor de natuur.
Onmogelijk om deze indrukken over te brengen en vast te leggen op de foto’s, maar we hebben in ieder geval de onuitwisbare herinneringen die op ons netvlies geprint staan !!!
Het weer was in de eerste week wisselvallig; de eerste dagen droog met af en toe zon, daarna bewolkt met af en toe een regenbui ( maar dan waren we al weer thuis van de wandeling,) en zelfs 1 nacht storm !
‘s Avonds koelde het behoorlijk af, en dan was het heerlijk om de houtkachel aan te doen en te genieten van een glas wijn na een van de vele mooie wandelingen.
De tweede week was het beter…hogere temperatuur, . soms een bui maar vooral de laatste dagen volop zon, dus ontbijten in de zon in de tuin, en na de wandeling in de ligstoelen de warmte van de zon voelen, terwijl je uitkeek over de velden en genoot van het uitzicht.
Wij noemden het zelfs “ Villa Felderhof à la Campagne….” , voor zover jullie dat tv-programma kennen…..
Onze Flatcoat Gentle kan niet praten, maar we konden duidelijk zien dat ook zij genoot van het huis en de omheinde tuin….haar favoriete plekje was een van de grote platte stenen bij het terras, waar ze op ging zitten in de zon, en uitkeek over “haar domein”.
Die omheinde tuin vonden wij overigens een uitkomst….Gentle konden we met een gerust hart in de tuin laten, ook als wij zelf er niet bij waren en bijvoorbeeld in huis waren…..prima !
Alle superlatieven zijn al vermeld in het gastenboek in het huis , waar wij eigenlijk weinig aan toe te voegen hebben, want we kunnen alles beamen.
Wat betreft de aanwezigheid van alle benodigdheden kunnen we duidelijk zijn: alles wat je nodig denkt te hebben is aanwezig.
Rest ons jullie nogmaals te bedanken voor het “lenen” van jullie Huuske gedurende 2 heerlijke weken en als we het goed begrepen hebben, dan hebben jullie ons op de last-minute-alert-lijst geplaats, want we komen graag nog een keer terug.
Hartelijke groet,
Ingrid, Glenn en Flatcoat Gentle.

Ankie, Willem en Filou
3 jaar geleden

05/08/2017

Beste Paul en Patrick,
We hebben snel gereageerd op de last minute. Na vorig jaar, nu ook weer genoten van ons verblijf. Het weer was nu droger, we hebben lekker gewandeld uit de 36 “Balades et Randonnées” in sud Morvan. We hebben er 12 gewandeld dus . . . we hebben er nog ’n aantal te gaan!
Alles was weer oké! We komen zeker weer ’n keer terug om de andere wandelingen te doen.
Groetjes Ankie, Willem en schapendoesje Filou.

Jean-Pierre en Ingrid (B)
3 jaar geleden

Terug van een heerlijk rustgevende vakantie in jullie knusse huisje te Champrobert.
Moeilijk te zeggen wanneer we nog eens van zo’n rustgevende vakantie hebben genoten maar met toch alle comfort die men kan wensen. De gratis WIFI is dan ook mooi meegenomen om contact te houden met het thuisfront.

Heerlijke wandelingen gemaakt met onze Tervuerense herder Zoé en die heeft evenveel van de mooie natuur en boswandelingen genoten als wij. Hek open en weg waren we naar de weidse natuur…Zoé kende de weg blindelings terug, zalig gewoon.

Terug in ’t huisje konden wij terug genieten van een lekker aperitiefje terwijl we nietszeggend gewoon genoten van het magnifieke uitzicht met een tevreden hond aan de voeten en een zalige stilte,wat wenst een mens nog meer….

Geweldige service gehad van de gastheer wanneer de tv op een avond de zenders niet meer vond.
Na een berichtje te hebben nagelaten stond onze gastheer na 3 min al bij ons om het euvel te verhelpen, van service gesproken….

Petje af Patrick en Paul voor het vele werk dat jullie er wel zullen aan besteed hebben en waar de gasten mogen van genieten, we zijn eigelijk wel benieuwd wat jullie andere huisje in petto heeft…

Voor iedereen die wil ontstressen of van de natuur houdt is dit een dikke aanrader!

Met het uitzicht in ons hoofd geprent zullen we thuis genieten van de fles wijn die jullie als leuke attentie hadden klaargezet.

Nogmaals bedankt, Jean-Pierre en Ingrid

Ruud, Ada en Sem
3 jaar geleden

Eerste keer dat we van de rust en weidsheid van deze prachtige plek mogen genieten.
Alle rust en schoonheid zomaar vanuit de tuin op je af laten komen.
Buizerd vos en een enkel reetje komen langs en hagedissen laten je verstillen.
Lekker ontbijten in de zon in de tuin.Geen lawaai en koeien zoals t hoort,met kalf en gezelschap van de stier.
Groen in zoveel tinten en het bijzondere klimaat met wolken over de kim van de heuvels.

We hebben een wereldtijd gehad,tot ziens!

Reactie plaatsen